device_hubنقشه سایت:

close

alarmیکشنبه 29 مهر 1397 - 22:20

Sunday 21 October 2018 - 22:20alarm

alarmالأحد 10 صَفَر 1440 - 22:20

فرآوري توليدات دامي

تاریخچه 

بخش پژوهش های فرآوري محصولات دامي به منظور توسعه فعالیت های تحقیقاتی در زمینه فرآورده های لبنی، گوشت قرمز ، تخم مرغ و الیاف دامی و پوست، در پایان سال 1378 ، از ادغام دو بخش "تکنولوژی شیر" و "پوست و الیاف دامی" ، تاسیس گردید. این بخش دارای آزمایشگاه‌های " آزمایشگاه شیر و لبنیات"، " گوشت و تخم مرغ" و "پوست و الیاف دامی" است. " شورای فنی بخش فرآوری تولیدات دامی " مسئولیت ارزیابی و تصویب طرحها و پروژه‌های مربوط را به عهده دارد. در حال حاضرالویت‌های پژوهشی این بخش عبارت است از:

- شناسایی و سامان‌دهی فرآورده‌های لبنی بومی کشور؛

- بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری فرآورده‌های گوشت و طیور؛

- ساخت فرآورده‌های باارزش افزوده و آماده‌ی مصرف با منشای دامی؛

- تنوع بخشی به فرآورده‌های دامی مصرف انسانی؛

- شناسایی و تعیین میزان آلاینده‌های موثر(میکروبی ، شیمیایی، آفلاتوکسین ،آنتی بیوتیک و..) در فرآورده‌های دامی؛

- بهبود کیفیت کرک و الیاف؛

بهبود روش‌های آماده سازی و نگهداری پوست بر اساس حفظ محیط زیست.

وظایف کلیدی

سیاست گذاری و پیشنهاد اولویت‌های پژوهشی مرتبط؛

مشارکت در فرآیند ارزیابی و تصویب طرح ها و پروژه های پژوهشی مرتبط؛

هدایت ، نظارت و ارزیابی طرح‌ها و پروژه های مرتبط پژوهشی مصوب درحال اجرا در موسسه و مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان‌ها در چارچوب مقررات مربوط؛

انجام و یا مشارکت در انجام تحقیقات مورد نیاز بخش‌های اجرایی و تولیدی در ارتباط با علوم دامی در موسسه و مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان‌ها در راستای قراردادهای مربوط؛

ایجاد ارتباط با بخش‌های اجرایی ، تولیدی و پژوهشی مرتبط با علوم دامی ، به منظور تبادل اطلاعات و و شناسایی نیازهای پژوهشی آن‌ها در چارچوب مقررات مربوط؛

ایجاد ارتباط ، هماهنگی و همکاری با سازمان‌های جهانی در زمینه‌ی فرآوری محصولات دامی با رعایت مقررات مربوط؛

پیگیری و انجام ثبت اختراعات و اکتشافات علمی مرتبط با فعالیت‌های بخش ، از طریق مجاری ذیربط.

محورهای پژوهشی

الف) شیر و فرآورده های آن: 

- ساماندهی فرآورده‌های لبنی بومی ایران با پژوهش در راستای شناسایی فرآورده ها، استاندارد سازی، بسته بندی و ماندگاری، بازار پسندی (در بازارهای محلی، منطقه ای و کشوری)؛

- تحقیق و بررسی در زمینه امکان ساخت انواع جدید فرآورده های لبنی به منظور ایجاد تنوع در بازار مصرف؛

- تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مختلف نگهداری و بسته بندی فرآورده‌های لبنی؛

- تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مختلف ارتقاء کیفیت فرآورده‌های لبنی.

ب) گوشت:

- تحقیق و بررسی در زمینه‌ی بهسازی عملیات کشتارگاهی؛

- تحقیق و بررسی در زمینه فرآوری پسماند (محصولات جنبی) کشتارگاهی به منظور ساخت فرآورده‌های مصرف انسانی و خوراک دام و طیور؛

- تحقیق و بررسی در زمینه بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری گوشت و مرغ تازه؛

- تحقیق و بررسی در مورد روش های مختلف طبقه‌بندی، درجه بندی و بسته بندی گوشت و فرآورده‌های آن؛

- تحقیق و بررسی در زمینه ساخت فرآورده های پروتئینی با ارزش افزوده و آماده‎ی مصرف .

پ) تخم‌مرغ:

- تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مناسب بسته بندی ، نگهداری و عرضه‌ی تخم‌مرغ و دیگر ماکیان؛

- ساخت فرآورده‌های فراسودمند و مکمل‌های رژیمی بر پایه پروتئین‌های تخم‌مرغ.

ت) پوست و الیاف دامی:

- تحقیق و بررسی در زمینه ویژگی‌های کمی و کیفی الیاف و پوست دام‌های کشور؛

- تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مناسب پشم چینی، جمع آوری، فرآوری، انبارداری و کنترل کیفی الیاف دامی؛

- تحقیق و بررسی در زمینه روش های مناسب پوست کنی، دسته بندی، طبقه بندی، درجه بندی، فرآوری، بسته بندی و انبارداری پوست.

دستاوردهای پژوهشی

1- بازطراحی تولید مارگارین در کارخانه‌های لبنی در مقیاس تجاری

2- ساخت فرآورده‌های جدید لبنی (بستنی فرآسودمند، کره کم چرب و...)

3- شناسایی فرآورده‌های بومی مناطق مختلف کشور برای ارتقای کیفیت و عرضه تجاری آن‌ها

4- ارتقای کیفیت بهداشتی شیر از طریق شناسایی کانون‌های آلودگی شیر خام

5- حفظ و ارتقای کیفیت گوشت گوسفند با استفاده از پسماندهای فرآوری شده کشاورزی

6- شناسایی نقاط بحرانی در خط کشتار دام و طیور برای ارتقای ایمنی و کیفیت بهداشتی محصول

7- بهبود تولید و افزایش ارزش افزوده فرآوری و صادرات کرک در ایران

8- استفاده از بنتونیت در نگهداری پوست

location_onکرج، سه راه رجائی شهر، خیابان شهید بهشتی، روبروی دهقان ویلای اول
منوی سیستم close
vpn_key پنل مدیریتی keyboard_arrow_down
group سامانه کاربران keyboard_arrow_down
school سامانه پرسنل keyboard_arrow_down
close

انتقادات و پیشنهادات

لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در قالب فرم زیر تکمیل و ارسال فرمایید.

close
مراکز استانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

لطفا استان مورد نظر خود را از روی نقشه انتخاب نمایید:

close
خدمات پرسنلی

لطفا بخش مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

desktop_windows

اتوماسیون اداری

mail

پست الکترونیکی

monetization_on

فیش حقوقی

کانون بازنشستگان

close
سامانه ها

لطفا سامانه مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

book

سامانه انتشارات

storage

بانک اطلاعاتی طرح ها

widgets

سامانه سمپات