device_hubنقشه سایت:

close

alarmیکشنبه 29 مهر 1397 - 22:59

Sunday 21 October 2018 - 22:59alarm

alarmالأحد 10 صَفَر 1440 - 22:59

استان چهار محال و بختیاری

بخش تحقيقات علوم دامي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي چهارمحال و بختیاری

  

 

  

تاریخچه بخش علوم دامی

  

بخش تحقیقاتی امور دام در سال 1373 در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان چهارمحال و بختیاری شکل گرفت. پس از ادغام دو مرکز تحقیقاتی با عناوین مرکز تحقیقات کشاورزی و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام و در پی سیاست دولت مبنی بر ادغام وزارتخانه‌های جهاد سازندگی و کشاورزی در سال 1382، این بخش با عنوان بخش تحقیقات علوم دامی فعالیت خود را با هدف افزایش کمی و کیفی تولیدات دامی ادامه داد و به امر پژوهش پیرامون بررسی مسایل و معضلات توسعه و بهره‌وری بیشتر صنعت دامپروری در استان و ارایه راهکارهای افزایش درآمد بهره‌برداران پرداخت. بخش تحقیقات علوم دامی با دو گرایش تحقیقاتی شامل گوسفند و بز و مدیریت دام در مرتع، در زمینه اجرای پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی در موضوعات پرورش، مدیریت، تغذیه، فرآوری و اصلاح نژاد دام فعال می‌باشد.

  

وظایف بخش تحقیقات علوم دامی

  

-        بررسی خصوصیات نژادی و شناسایی و معرفی سامانه‌های تولیدی در گوسفند و بز بومی

  

-        تعیین اهداف اصلاحی در سامانه‌های مختلف تولیدی گوسفند و بز بومی

  

-        ارزیابی ژنتیکی و انتخاب بهینه گوسفند و بز در سامانه‌های مختلف

  

-        انجام آمیخته‌گری به‌منظور تولید نژاد با عملکرد تولیدی و تولیدمثلی بهتر

  

-        شناسایی مواد خوراکی جدید و کاربرد آن‌ها در تغذیه دام

  

-        بهبود مدیریت پرورش گوسفند و بز با استفاده از روش‌های بهینه مدیریتی

  

-        بررسی عوامل محیطی و ژنتیکی موثر بر عملکرد صفات تولیدی و تولیدمثلی گوسفند و بز بومی

  

-        تعیین احتیاجات غذایی گوسفند و بز بومی در سنین مختلف

  

-        بهبود عملکرد پروار بره‌ها و بزغاله‌ها

  

-        بررسی کمیت و کیفیت علوفه‌های مرتعی در تغذیه دام

  

-        بررسی کیفیت و کمیت گوشت بره‌ها و بزغاله‌های پروار شده در روش‌های مختلف پروار

  

 

  

مهم‌ترین دستاوردهای بخش تحقیقات علوم دامی

  

v    کاهش چربی لاشه بر اثر انتخاب ژنتیکی

  

v    بهبود کیفیت چربی لاشه با انتخاب ژنتیکی

  

v    تعیین کیفیت گوشت بزغاله‌های بومی استان

  

v    افزایش بازده بره دهی در میش‌های لری بختیاری

  

v    تعیین ارزش غذایی برخی از گیاهان مرتعی استان

  

v    تعیین احتیاجات مواد مغذی بره‌های در حال رشد

  

v    تعیین احتیاجات مواد مغذی بره‌های در حال رشد

  

v    امکان تولید محصولات ارگانیک در سیستم عشایری

  

v     تعیین نمره بدنی مناسب در گوسفندان لری بختیاری

  

v    تعیین وضعیت و عملکرد گله‌های روستایی و عشایری

  

v    تعیین فرصت‌های اقتصادی در گاوداری‌های خرده‌پا

  

v    ایجاد رشد جبرانی در بره‌ها پس از محدودیت تغذیه‌ای

  

v    امکان استفاده از آرد میوه بلوط در جیره ماهیان قزل‌آلا

  

v    استفاده از آب پنیر و ملاس برای تهیه پروتئین تک‌یاخته‌ای

  

v    استفاده از سطوح مناسب پروتئین و انرژی در جیره بزغاله‌ها

  

v    کاربرد گیاهان داروئی و ویتامین ای بر کیفیت گوشت بزغاله‌ها

  

v    افزایش وزن بره‌های پرواری با استفاده از خوراک بلوک شده

  

v    ارائه روش‌های مدیریتی پرورش گوسفند برای افزایش عملکرد

  

v    تعیین ارزش غذایی پوسته بادام و استفاده از آن در دام‌های پرواری

  

v    ارائه مدلی مناسب و سودآور برای اصلاح نژاد گوسفند در سیستم روستایی

  

v    تعیین اهداف اصلاحی و ضرایب اقتصادی در شتر یک کوهانه مناطق کویری

  

v    تعیین اهداف اصلاحی برای گاوهای شیری، بز بومی و گوسفند لری بختیاری

  

v    شناسایی بسیاری از خصوصیات فنوتیپی و ژنتیکی گوسفندان نژاد لری بختیاری

  

v    تعیین شاخص انتخاب برای بهبود رشد و ترکیب لاشه در گوسفندان لری بختیاری

  

v    تعیین تابع توزیع زنده‌مانی و عوامل موثر بر آن در بره‌ها و میش‌های لری بختیاری

  

v    بررسی اثر مدت زمان دوره شیرخوارگی بر رشد و خصوصیات لاشه بره‌های لری بختیاری

  

v    بهره‌گیری از ضایعات زراعی، باغی و کارخانه‌ها برای تغذیه دام و تولید پروتئین حیوانی

  

v    ارزیابی جایگاه بهسازی شده و سنتی بر عملکرد تهیه گوسفند در سیستم پرورشی روستایی استان

  

 

  

ساختار سازمانی و محققین بخش تحقیقات علوم دامی

  

نیروی انسانی بخش تحقیقات علوم دامی شامل 5 نفر عضو هیات علمی می‌باشد که در حال حاضر 2 نفر در گرایش‌های تغذیه و 3 نفر در گرایش ژنتیک و اصلاح نژاد دام فعالیت دارند.

  

 

  

اولویت‌ها و برنامه‌های تحقیقاتی آینده

  

-        ارزیابی‌های ژنتیکی و تعیین اهداف اصلاحی و معیارهای انتخاب به‌منظور افزایش کمیت و کیفیت لاشه

  

-        سنتز ترکیب نژادی گوسفند لری بختیاری با گوسفند رومانف

  

-        افزایش سود دامدار با کاربرد روش‌های بهینه مدیریتی، پرورشی و پرواربندی

  

-        بررسی امکان سوق دادن گوسفند لری بختیاری به سمت سه بار زایش در دو سال

  

-        افزایش تعداد بره متولد شده به ازای هر راس میش پرورشی در سال

  

-        بهبود ضریب تبدیل غذایی در گوسفند و بز بومی

  

-        بهبود راندمان لاشه و کیفیت گوشت در گوسفند و بز بومی


location_onکرج، سه راه رجائی شهر، خیابان شهید بهشتی، روبروی دهقان ویلای اول
منوی سیستم close
vpn_key پنل مدیریتی keyboard_arrow_down
group سامانه کاربران keyboard_arrow_down
school سامانه پرسنل keyboard_arrow_down
close

انتقادات و پیشنهادات

لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در قالب فرم زیر تکمیل و ارسال فرمایید.

close
مراکز استانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

لطفا استان مورد نظر خود را از روی نقشه انتخاب نمایید:

close
خدمات پرسنلی

لطفا بخش مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

desktop_windows

اتوماسیون اداری

mail

پست الکترونیکی

monetization_on

فیش حقوقی

کانون بازنشستگان

close
سامانه ها

لطفا سامانه مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

book

سامانه انتشارات

storage

بانک اطلاعاتی طرح ها

widgets

سامانه سمپات