alarmچهارشنبه 1 اسفند 1397 - 11:25

Wednesday 20 February 2019 - 11:25alarm

alarmالأربعاء 14 جُمادى الآخرة 1440 - 11:25

استان چهار محال و بختیاری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

معرفی رئیس بخش :                                                                          

مرتضی کرمی دارای دکتری تخصصی در تغذیه دام و علوم گوشت

تاریخچه: استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از مراکز مهم پرورش دام و از پرتراکم‌ترین نقاط دامی کشور مطرح می‌باشد. همچنین وجود آب و هوای مناسب پرورش دام و فرهنگ دامداری موجود در منطقه، نشانگر اهمیت استان در این زمینه است. در این راستا برای بهینه‌سازی فعالیت‌های تولید و افزایش درآمد بهره‌برداران دام در استان، بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات از سال 1373 با دو گرایش تحقیقاتی گوسفند و بز مدیریت دام و مرتع فعالیت‌ تحقیقاتی خود را شروع نموده است.

وظایف بخش:

ضرورت شناسائی الویت های تحقیقاتی در زمینه پرورش، تغذیه ، اصلاح نژاد دام های موجود استان خصوصا گوسفند و بز و  اجرای طرح ها و پروژه های تحقیقاتی و آموزش مورد نیاز بهره برداران و کارشناسان در حوزه علوم دامی با توجه به:

دستاوردهای شاخص ترویجی ، تحقیقاتی:

  1. جیره‌های مورد استفاده در تغذیه دام اثرات قابل توجهی بر کیفیت گوشت تولیدی آن‌ها دارد، جیره حاوی انرژی و پروتئین بالا (8/2 مگا کالری انرژی قابل متابولیسم و 8/16 پروتئین خام) ازنظر ویژگی های کیفی گوشت مانند تردی گوشت و رنگ گوشت بیشترین تاثیر را داشته، ولی از لحاظ سایر ویژگی های کیفی گوشت مانند آب از دست رفته در سردخانه(Drip loss) و در زمان پختن(cooking loss) و رنگ، سطح انرژی 4/2 مگا کالری و 14درصد پروتئین بهتر است.
  2. بررسی کیفیت گوشت نژاد هیبرید جدید گوسفند لری بختیاری*رومانف و در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و سازگاری با خشکسالی

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند بسترسازی در عرصه­های تولید، کار و تلاش، برنامه ­ریزی و کارآفرینی و مانند آن است، تا همه نیازهای جامعه فراتر از تقاضا تولید و عرضه شود.تغییر اقلیم،تغییر شکل بارش­ها، توزیع ناهمگون زمانی و مکانی بارندگی در کنار رشد جمعیت سبب شده است که بحران آب هر چه بیشتر در کشور احساس شودگوشت گوسفند و بز یکی از پر مصرف ترین منابع پروتئینی در بین گوشت های قرمز در ایران است، اهمیت گوشت قرمز، خصوصا گوشت گوسفند و بز برای مصرف کنندگان، بر هیچ کس پوشیده نیست. کیفیت گوشت به عنوان فاکتور بسیار مهم برای مصرف گوشت توصیف می شود. ازعوامل طبیعی مهم موثر بر کیفیت گوشت سن دام، نژاد، گونه، جنس و محل آناتومیکی ماهیچه و عوامل خارجی و محیطی مهم شامل جیره، فعالیت دام، استرس وترس قبل از کشتار و شرائط نگهداری لاشه بعد از کشتار می باشد.فاکتورهای اختصاصی و کیفی شامل رنگ، خوش خوراکی، ظرفیت نگهداری آب، تردی، ارزش غذائی وسلامت در تعیین کیفیت گوشت موثر هستند.یکی از بهترین فعالیت های علمی مرکز در سال های اخیر استفاده از تکنیک آمیخته گری توده های ژنتیکی بومی با نژادهای پر بازده و چند قلو زا خارجی در کشور است. در همین خصوص از نژاد رومانف به عنوان پایه پدری و توده های ژنتیکی داخلی مانند لری بختیاری و ... به عنوان پایه مادری استفاده شده است که موجب کوچک شدن جثه نتاج، کاهش اندازه دنبه و چربی لاشه و افزایش چند قلوزائی در آمیخته های ایجاد شده گردیده است. با کاهش اندازه جثه دام مقدار نیار خوراک مصرفی (جیره نگهداری) دام کم می­شود و غذای مصرفی صرف تولید می­گردد و با کوچک کردن اندازه طبیعی دام نیاز آب مصرفی برای مصارف روزانه دام و علوفه و کنسانتره تولیدی کاهش می یابد. 

کاهش اندازه دنبه و چربی در نتاج هیبرید

  1. بررسی کانون های دارای پتانسیل تولید محصولات ارگانیک و سالم در استان به منظور افزایش تولید گوشت و سایر فرآورده های ارگانیک 


نیروی انسانی بخش:

نام و نام خانوادگی

مدرک تحصیلی

گرایش تحصیلی

پست سازمانی

مرتضی کرمی

دکتری تخصصی

تغذیه دام و علوم گوشت

رئیس بخش

محسن باقری

کارشناس ارشد

پرورش و اصلاح نژاد دام

عضو هیات علمی

ایستگاه های تحت مدیریت بخش: (عکس)

-

اولویت ها و برنامه های آتی بخش:

  1. جذب نیروی متخصص به منظور تکمیل کادر تخصصی با توجه به پتانسیل استان در زیر بخش دام و طیور
  2. شناسائی و اجرای موضوعات تحقیقاتی متناسب با مسائل و مشکلات بخش دام و طیور استان

اهم الویت های پیشنهادات تغذیه ای

  1. تهیه دانش فنی و فرآوری و فناوری بهینه در مورد کاه حبوبات 
  2. تهیه دانش فنی و فرآوری و فناوری بهینه تفاله سیب درختی و انگور
  3. تهیه دانش فنی و فرآوری بهینه بقایای سیب زمینی
  4. دانش فنی و فناوری بهینه استفاده از گیاهان داروئی در تغذیه دام وطیور برای افزایش بازده غذایی 
  5. تعیین احتیاجات غذائی نژادهای گوسفند هیبرید لری بختیاری و رومانف
  6. تعیین کیفیت گوشت دام‌های پرواری و گوشتی (گوسفند، بز و گوساله) 


اهم الویت های پیشنهادات مدیریت پرورش دام و طیور

  1. تولید فرآورده‌های دامی ارگانیک در سیستم‌های پرورش عشایری و روستایی
  2. پرورش و نگهداری ارگانیک گوسفند و بز و طیور
  3. تحقیق و بررسی برای ارائه الگوی مناسب جایگاه و تأسیسات در سیستم‌های مختلف پرورش دام و طیور مناطق کوهستانی و سردسیر
  4. ارتقا بهره‌وری تولیدات دامی در بخش گوسفند و بز
  5. بومی سازی روش‌های تولید محصولات ارگانیک در زمینه پرورش گوسفند و بز
  6. تهیه الگوی مناسب جمعیت گوسفند و بز بر روی مراتع با توجه به شرایط اقلیمی جدید اضافه نمودن استان چهارمحال و بختیاری در 
  7. سامانه بهره‌ور گوسفند و بز

8.  سامانه الگوی مناسب چرا 

fiber_new1 اسفند 1397: آغاز برنامه اصلاح نژاد اردک بومی گیلان با همکاری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور معاونت امور تولیدات دامی کشور، سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان کشور fiber_new30 بهمن 1397: نشست هم اندیشی مسئولین موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اعضای هیات علمی جدید الا ستخدام fiber_new28 بهمن 1397: موسسه های تحقیقاتی کشاورزی روز به روز فرسوده تر می شوند fiber_new28 بهمن 1397: برگزاری نشست هم اندیشی آسیب شناسی همکاری های مشترک بین موسسه ای با حضور معاون پژوهشی سازمان تحقیقات،در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور fiber_new27 بهمن 1397: بازدید بهره ­برداران پیشرو استان قزوین از نتایج پروژه تحقیقی ترویجی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
location_onکرج، سه راه رجائی شهر، خیابان شهید بهشتی، روبروی دهقان ویلای اول، کد پستی: 314661836
منوی سیستم close
vpn_key پنل مدیریتی keyboard_arrow_down
group سامانه کاربران keyboard_arrow_down
school سامانه پرسنل keyboard_arrow_down
close

پشتیبانی فنی

در صورت بروز مشکل در هریک از سرویس ها میتوانید بصورت 24 ساعته در 7 روز هفته با استفاده از فرم زیر و یا راه های ارتباطی درج شده در انتهای فرم با ما در تماس باشید:

مشکل و یا پیام خود را در این بخش وارد نمایید.

mail kooshyar.asri@gmail.com

phone_android 0935-1292903

phone026-34256001-5 (داخلی:386)

close

انتقادات و پیشنهادات

لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در قالب فرم زیر تکمیل و ارسال فرمایید.

close
مراکز استانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

لطفا استان مورد نظر خود را از روی نقشه انتخاب نمایید:

close
خدمات پرسنلی

لطفا بخش مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

desktop_windows

اتوماسیون اداری

mail

پست الکترونیکی

monetization_on

فیش حقوقی

کانون بازنشستگان

close
سامانه ها

لطفا سامانه مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

book

سامانه انتشارات

storage

بانک اطلاعاتی طرح ها

widgets

سامانه سمپات

map

سامانه اطلاعات مکانی نژادهای دام و طیور بومی کشور