device_hubنقشه سایت:

close

alarmپنجشنبه 22 آذر 1397 - 22:07

Thursday 13 December 2018 - 22:07alarm

alarmالخميس 4 رَبيع الثاني 1440 - 22:07

استان همدان

بخش تحقیقات دامپروري مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان

 

 تاريخچه

  

در سال 1372 بخش تحقيقات دامپروري با چهار گرايش تحقيقاتي (گوسفند و بز، تغذيه ي دام، زنبور عسل و دام و مرتع در مرکز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان تاسيس گرديد و با توجه به گرايش هاي تحقيقاتي مصوب، فعاليت هاي تحقيقاتي قابل توجهي در اين بخش انجام شده است.

  

 فعاليت هاي پژوهشي بخش

  

تاكنون در اين بخش تعداد 32 طرح تحقيقاتي اجرا شده و 1 طرح تحقيقاتي در حال اجرا مي باشد. از اين تعداد 16 طرح تحقيقاتي بصورت مستقل و مصوب مؤسسه تحقيقات علوم دامي كشور، 6 طرح تحقيقاتي استاني (خاص)، تعداد 3 طرح بصورت تحقيقي و ترويجي و تعداد 8 طرح تحقيقاتي بصورت دانشجويي مي باشد. همچنين تاکنون تعداد سيزده نشريه ترويجي و دستورالعمل فني در خصوص دامپروري در اين بخش تدوين گرديده است. همچنين تعداد مقالات علمي ارائه شده به سمينار هاي داخل و خارج توسط محققين بخش 32 فقره و تعداد سخنراني هاي علمي ارائه شده در هفته انتقال يافته هاي ترويج 18 فقره و نيز تعداد سخنراني هاي علمي ارائه شده در هفته پژوهش22 فقره مي باشد. تاکنون تعداد کلاس هاي مسئله يابي و روز مزرعه ترويج که توسط محققين بخش انجام شده است به ترتيب 9 و 7 مورد مي باشد. همچنين اين بخش داراي يک ايستگاه تحقيقاتي دامپروري با ظرفيت حدود 250 رأس گوسفند در شهر شيرين سو از توابع شهرستان کبودرآهنگ است. بخش تحقيقات دامپروري در حال حاضر داراي سه نفر کارشناس ارشد دامپروري غير هيات علمي با گرايش تغذيه دام و يك نفر كارشناس پرورش طيور مي باشد.

  

 پرسنل بخش

  

                                              

نام و نام خانوادگی

پست سازماني

آدرس الکترونیک

حسين   شفيعي ورزنه

مسئول   بخش تحقيقات علوم دامي مركز

Shafiey96618@gmail.com

عبدالحسين   معير

كارشناس   ارشد علوم دامي

Moayer2004@yahoo.com

علي   فرهپور

مسئول   ايستگاه دامپروري شيرين سو

farahpourali@yahoo.com

جواد   بشيري صفا

كارشناس   دامپروري

safabashiri@yahoo.com

اكبر   اميدي

پرورش   طيور

 

  

 

  

شرح فعالیت ها: اين بخش طبق مصوبه ي مؤسسه تحقيقات علوم دامي کشور داراي چهار زير بخش تحقيقاتي مي باشدکه اهداف و وظايف هر يک ار زير بخش هاي مصوب به شرح زير مي باشد:

  

الف- زير بخش تغذيه دام:

  

اهداف و وظايف اين زير بخش عبارتند از:

  

1- ارزيابي منابع خوراک دام و تدوين جداول غذايي دام استان همدان.

  

2- شناسايي و جايگزيني منابع خوراک جديد (ضايعات و محصولات فرعي کارخانجات) در تغذيه دام استان همدان.

  

3-تعيين احتياجات غذايي دام هاي بومي استان همدان.

  

4- بهبود مديريت تغذيه واحد هاي دامداري (گاو و گوسفند) در استان.

  

5- بکار گيري شيوه هاي نوين تغذيه در واحد هاي توليدي به منظور بهبود ضريب تبديل غذايي در گوسفندان. 

  

6- بررسي شيوه هاي خوراک دان و مديريت تغذيه اي جهت ارائه الگوي مناسب

  

ب- زير بخش پرورش گوسفند و بز:

  

اهداف و وظايف اين زير بخش عبارتند از:

  

1- انجام پژوهش­هاي کاربردي جهت دستيابي به سيستم هاي بهره برداري مطلوب از گوسفند و بز در جوامع  روستايي و عشايري

  

2- به گزيني و اصلاح نژاد گوسفند نژاد مهربان ( گوسفند بومي) استان همدان

  

3- بررسي و ارزيابي روش هاي مختلف مديريت پرورش به منظور ارائه الگو هاي مناسب مديريتي.

  

4- شناسائي خصوصيات توليدي دام هاي بومي استان شامل گوشت، پشم و پوست 

  

ج- زير بخش مديريت دام در مرتع:

  

اهداف و وظايف اين زير بخش عبارتند از:

  

1- بررسي و پژوهش در خصوص اثر متقابل دام و مرتع (مديريت دام و مرتع) به منظور بهره برداري پايدار مراتع

  

2- بررسي و تعيين ظرفيت چراي مراتع استان به منظور اجراي طرح تعادل دام در مرتع

  

3- ايجاد تقويم زماني براي ورود و خروج دام از مراتع استان.

  

د- زير بخش زنبور عسل:

  

اهداف و وظايف اين زير بخش عبارتند از:

  

1- امکان حفاظت زنبور عسل در برابر آفت کش ها.

  

2- شناسايي گياهان شهد زا و تقويم زنبورداري استان همدان.

  

3- شناسايي و اصلاح نژاد زنبور عسل بومي.

  

4- شناسايي و استفاده از منابع غذايي جديد در زنبور عسل.

    

دست آورد ها:

  

1- اثر كاربرد جيره پلت شده حاوي کاه کمپوست به جاي مانده از پرورش قارچ تکمه هاي بر عملکرد بره های پرواری استان همدان

  

دستور العمل فني و توصيه ترويجي: 1- در کارخانجات توليد قارچ خوراکي، به منظور کاهش خاکستر کمپوست، پس از انتقال بسترهاي پرورش از سالن ها،  و جدا سازي خاک پوششي از سطح بسترها، کمپوست در هواي آزاد خشک گردد. 2- تهيه اقلام خوراک مورد نياز بره هاي پرواري شامل علوفه و کنسانتره متناسب با تعداد بره هاي پرواري و طول مدت پروار (حدود 100 روز). 3- پس از تهيه اقلام خوراک مورد نياز مطابق جيره هاي آزمايشي نسبت به انتقال مواد خوراکي به کارخانه خوراک دام هر منطقه اقدام و سپس کل جيره غذايي حاوي 15 درصد کمپوست کاه، مطابق جيره آزمايشي پلت گردد. که پس از عادت بره ها با جيره غذايي جديد، غذاي پلت شده در سه نوبت در اختيار بره ها قرار گيرد.

  

 2- اثر استفاده از اسيدهاي پروپيونيک و استيک بر حفظ ارزش غذائي يونجه طي مراحل خشک کردن و نگهداري در انبار   

  

  دستور العمل فني وتوصيه ترويجي: با استفاده از مخلوط دو اسيد به نسبت 80% اسيد پروپيونيک خالص و20% اسيد استيک خالص به نسبت ا% از يونجه با رطوبت 30% و مخلوط کردن آن با آب به نسبت 1:1 توصيه مي شود. 

  

3- بررسي امکان استفاده از برگ و ساقه خشك سيب زميني در تغذيه بره هاي پرواري نژاد مهربان

  

دستورالعمل فني و توصيه ترويجي: بهتر است زارعين در هنگام حذف اندام هاي هوايي بوته سيب زميني، به جاي استفاده از علف کش هايي نظير گراماکسون که آلودگي هاي زيست محيطي را به همراه دارد از روش‌هاي مکانيکي برداشت استفاده نمايد. جهت تسريع در خشک شدن اندام هاي هوايي بوته سيب زميني، بهم زدن قسمت هاي رويي و زيرين آن ضروري است. با توجه به نتايج بدست آمده از اين تحقيق ميتوان تا 20 درصد از کل جيره بره هاي پرواري را به برگ و ساقه سيب زميني اختصاص داد. اما استفاده از 10 درصد مقرون به صرفه تر است. 

  

4- اثر کاربرد جيره هاي پلت شده کاه کمپوست قارچ در تغذيه گوساله هاي پرواري در استان همدان       

  

دستورالعمل فني و توصيه ترويجي: 1-با توجه به نتايج حاصله بهتر است کل خوراک مصرفي مورد نياز پرواربندي گوساله، شامل علوفه و کنسانتره پس از تنظيم جيره متعادل، در کارخانجات خوراک دام پلت شده و سپس به مصرف گوساله ها برسد. 2- در کارخانجات پرورش قارچ تکمه اي، پس از خارج نمودن بستر هاي پرورش از سالن ها به منظور کاهش خاکستر خام کمپوست، نسبت به جدا سازي خاک پوششي سطح بستر ها بصورت دستي اقدام شود. 3- سپس کمپوستي که خاک آن جدا گرديده در هواي آزاد خشک گردد. 4- تهيه اقلام خوراکي مورد نياز گوساله هاي پرواري شامل علوفه و کنسانتره متناسب با تعداد گوساله ها 5-جايگزيني 15 درصد کمپوست قارچ به جاي بخش خشبي جيره و تنظيم جيره هاي غذايي متعادل از نظر انرژي و پروتئين بر اساس جداول استاندارد غذايي. 6- به منظور جلوگيري از انتخاب نوع غذا پس از انتقال کمپوست قارچ و ساير اقلام خوراکي به کار خانجات داراي دستگاه پلت زن ،کل خوراک حاوي 15 درصد کمپوست قارچي جيره تهيه شده در کارخانه بصورت پلت تهيه گردد.

 


location_onکرج، سه راه رجائی شهر، خیابان شهید بهشتی، روبروی دهقان ویلای اول
منوی سیستم close
vpn_key پنل مدیریتی keyboard_arrow_down
group سامانه کاربران keyboard_arrow_down
school سامانه پرسنل keyboard_arrow_down
close

انتقادات و پیشنهادات

لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در قالب فرم زیر تکمیل و ارسال فرمایید.

close
مراکز استانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

لطفا استان مورد نظر خود را از روی نقشه انتخاب نمایید:

close
خدمات پرسنلی

لطفا بخش مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

desktop_windows

اتوماسیون اداری

mail

پست الکترونیکی

monetization_on

فیش حقوقی

کانون بازنشستگان

close
سامانه ها

لطفا سامانه مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

book

سامانه انتشارات

storage

بانک اطلاعاتی طرح ها

widgets

سامانه سمپات