alarmجمعه 13 تیر 1399 - 03:15

Friday 3 July 2020 - 03:15alarm

alarmالجمعة 12 ذو القعدة 1441 - 03:15

استان همدان

بخش تحقیقات دامپروري مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان

 

معرفی رئیس بخش:

نام و نام خانوادگی: حسين شفيعي ورزنه 

رشته تحصیلی: علوم دامي با  گرايش   تغذيه دام

مدرک تحصیلی: كارشناسي ارشد

مرتبه: محقق


تاریخچه: 

در سال 1373 بخش تحقيقات دامپروري با چهار گرايش تحقيقاتي( گوسفند و بز، تغذيه ي دام، زنبور عسل و دام و مرتع در مرکز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان تاسيس گرديد و با توجه به گرايش هاي تحقيقاتي مصوب ، فعاليت هاي تحقيقاتي قابل توجهي در اين بخش انجام شده است. لازم به توضیح است در سال 1394 براساس تصميمات سازمان تحقيقات كشاورزي و به منظور ساماندهي تحقيقات مراكز استاني،بخش تحقيقات دامپروري به گروه( واحد) تقليل يافت.

وظایف بخش:

1-    بررسي مشكلات و تنگناههاي بخش‌هاي اجرايي و واحد‌هاي توليدي

2-    پاسخگويي به مسايل و مشكلات و چالش‌هاي پيش روي بهره‌برداران و توليدكنندگان محصولات دامي

3-    اجراي طرح هاي تحقيقات كاربردي با توجه به نياز بخش هاي اجرايي و ترويجي و بر اساس اولويت و گرايش مصوب

4-    شناسايي منابع غذايي جديد دام و تعيين تركيبات شيميايي آنها

5-    ارائه دستاورد هاي تحقيقاتي به كارشناسان  واحد‌هاي اجرايي و مروجان پهنه در سطح مراكز دهستان به صورت  ترويجي

6-    توليد دانش فني و نگارش مقالات،نشريات فني تخصصي  و ترويجي در زمينه‌هاي مختلف دام

7-    شركت در كميته‌فني و جلسات مركز و سازمان جهاد كشاورزي استان و ساير دستگاههاي ذيربط بر حسب نياز  

دستاوردهای شاخص ترویجی ، تحقیقاتی:

1-    اجراي 33 فقره پروژه تحقيقاتي كه از اين تعداد 17 طرح تحقيقاتي بصورت مستقل و مصوب موسسه تحقيقات علوم دامي كشور، 5  طرح تحقيقاتي استاني( خاص) ، تعداد 3 طرح بصورت تحقيقي و ترويجي و تعداد 8 طرح تحقيقاتي  بصورت دانشجويي  مي باشد.

2-    تعداد مقالات علمي ارائه شده به سمينار هاي داخل و خارج توسط محققين بخش 35 فقره و تعداد سخنراني هاي علمي ارائه شده در هفته انتقال يافته هاي ترويج 20 فقره  و نيز تعداد  سخنراني هاي علمي ارائه شده در هفته پژوهش 22 فقره مي باشد. 

3-    تعداد كلاس هاي مسئله يابي و روز مزرعه ترويج که توسط محققين بخش انجام شده است به ترتيب 9 و 7 مورد مي باشد.

4-  تدوين تعداد 13 نشريه ترويجي و دستورالعمل فني 

عناوين  طرح هاي تحقيقاتي اجرا شده توسط همكاران بخش:

1-    تعيين ارزش غذايي يونجه در مراحل مختلف رشد(تر و خشك)

2-   شناسايي منابع غذايي دام و طيور غرب كشور، فاز سوم تعيين ارزش غذايي شبدر خشك استان همدان

3-    شناسايي خصوصيات پشم و فوليكول هاي پوست گوسفند نژاد مهربان در فصول مختلف سال

4-    اثر كاربرد كاه كمپوست حاصل از پرورش قارچ تكمه‌اي در جيره غذايي بره هاي پرواري استان همدان

5-    اثر كاربرد  جيره پلت شده حاوی کاه کمپوست به جای مانده از پرورش قارچ تکمه ای   بر عملکرد بره‌هاي پرواري مهربان

6-    اثر استفاده از اسیدهای پروپیونیک و استيک بر حفظ ارزش غذائی يونجه طی مراحل خشک کردن و نگهداری در انبار 

7-    بررسی امکان استفاده از مواد دورکننده برای حفاظت زنبور عسل در محيط های مسموم  

 8-مقايسه اثر استفاده از جيره پلت شده با جيره غذايي مخلوط بر افزايش وزن بره هاي پرواري نژاد مهربان (تحقيقی- ترويجی)

9-بررسی اثر سطوح مختلف انرژي و پروتئين بر روي افزايش وزن و خصوصيات لاشه بره‌هاي مهربان همدان 

10- تركيبات شيميايي و انرژي خام يونجه خشك استان همدان

11-مقايسه اثر سطوح مختلف انرژي و پروتئين بر روي افزايش وزن بره هاي نژاد مهربان( تحقيقی ترويجی)

12-بررسي امكان استفاده از برگ و ساقه خشك شده سيب زميني‌در تغذيه بره­هاي پرواري نژاد مهربان   

13-استفاده از جيره غذايي حاوي سطوح مختلف برگ و ساقه سيب زميني سيلو شده با ملاس در تغذيه بره‌هاي در حال رشد مهربان 

14-بررسي تغييرات ارزش غذايي يونجه( منطقه قهاوند همدان ) از زمان برداشت تا زمان مصرف در تغذيه گاو شيرده

15- بررسي تغييرات ارزش غذايي يونجه( منطقه فامنين همدان ) از زمان برداشت تا زمان مصرف در تغذيه گاو شيرده

16-مقايسه عملكرد علوفه يونجه به دو صورت خشك و سيلو شده در تغذيه گاو شيرده

17-مقايسه اثر استفاده از برگ و ساقه خشك سيب زميني در تغذيه رايج بره‌هاي پرواري نژاد مهربان ( تحقيقي ترويجي

18 بررسي سهم  عوامل مهم موثر بر توليد شير در گاوداري هاي استان همدان

19-تاثير استفاده‌از مكمل گياهي دارويي رزن به شكل پودري و مايع در جيره بره هاي مهربان در استان همدان


نیروی انسانی بخش:

نام و نام خانوادگی

مدرک تحصیلی

گرایش تحصیلی

پست سازمانی

حسين شفيعي ورزنه

فوق ليسانس

تغذيه دام

كارشناس مسئول تحقيقات دامپروري

علي فرهپور

فوق ليسانس

تغذيه دام

مسئول امور اداري

علي اكبر محمدي

فوق ليسانس

فيزيولوژي دام

مسئول تجاري سازي مركز

عليرضا زندي

ليسانس 

پرورش طيور

مسئول  پرسنلي مركز

حسن وكيلي

ليسانس 

پرورش طيور

مسئول انبار

جواد بشيري صفا

فوق ليسانس

شيمي تجزيه

مسئول آزمايشگاه مركز


ایستگاه های تحت مدیریت بخش: (عکس): 

اين مركز داراي يك ايستگاه  تحقيقات دامپروري با ظرفيت نگهداري و پرورش تعداد 250 رأس گوسفند و به مساحت 2050 متر مربع مي‌باشد كه در شهرستان شيرين سو از توابع استان همدان و به فاصله 90 كيلومتري از مركز استان قرار دارد كه محل اصلي  اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي دامپروري مي باشد.




اولویت ها و برنامه های آتی بخش:

1-    برنامه تدوين و اجراي پروژه اصلاح نژاد گوسفند مهربان با همكاري دانشگاه بوعلي همدان و موسسه تحقيقات علوم دامي كشور

2-    كاربرد بلوس مواد معدني( آهسته رهش) در گوسفندان داشتي مهربان

3-    استفاده از فن آوري‌هاي نوين در پرورش زنبور عسل

4-    استفاده از بلوك خوراك دام بر پايه پسماند‌هاي كشاورزي موجود در استان در تغذيه گوسفندان داشتي و پرواري

5-    همكاري با  مديريت ترويج استان در ارائه دانش نوين دامپروري به بهره برداران و كارشناسان پهنه در راستاي  نظام نوين ترويج. 


fiber_new12 تیر 1399: بازدید دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئيس‌ جمهور از ظرفیت های تجاری سازی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و شرکت های مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور علوم دامی fiber_new11 تیر 1399: برگزاری جلسه جمع بندی چگونگی ادامه کار واحد گاوداری ایستگاه ملی گاودشت در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور fiber_new10 تیر 1399: برگزاری روز مزرعه معرفی سیلاژ خوراک کامل دام بر پایه تفاله پرتقال در ایستگاه ملی تحقیقات گاودشت fiber_new9 تیر 1399: انتصاب مدیر داخلی مرکز رشد واحدهای فن آور علوم دامی از سوی معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها fiber_new8 تیر 1399: دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد : پژوهش و تحقیقات كاربردی; آموزش كشاورز محور / در راستای توسعه پایدار كشاورزی
location_onکرج، سه راه رجائی شهر، خیابان شهید بهشتی، روبروی دهقان ویلای اول، کد پستی: 3146618361
منوی سیستم close
vpn_key پنل مدیریتی keyboard_arrow_down
group سامانه کاربران keyboard_arrow_down
school سامانه پرسنل keyboard_arrow_down
close

انتقادات و پیشنهادات

لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در قالب فرم زیر تکمیل و ارسال فرمایید.