device_hubنقشه سایت:

close

alarmسه شنبه 20 آذر 1397 - 14:48

Tuesday 11 December 2018 - 14:48alarm

alarmالثلاثاء 2 رَبيع الثاني 1440 - 14:48

استان قم

معرفی بخش علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبيعي قم

 

تاریخچه:

با توجه به اینکه استان قم از لحاظ پرورش دام و طیور شرایط قابل توجهی دارد، بخش علوم دامی همزمان با تاسیس مرکز تحقیقات در سال 1375 بنا شده است. در طول سنوات گذشته سطح علمی و عملی پژوهشها ارتقا یافته و در حال حاضر تاکید عمده بر انجام تحقیقات مشتری محور می باشد. در همین راستا ارتباط موثر با بخش خصوصی به منظور انجام تحقیقات کاربردی مد نظر است. 

 

محققین:

                                                                                                                                                                                       

نام ونام خانوادگی

رشته تحصیلی

ایمیل

مرتضی بیکی

تغذیه طیور

Ferimora@gmail.com

           

 

مهدی خجسته کی

اصلاح نژاد و ژنیک دام 

Mahdikhojaste@yahoo.com

مجید کلانتر 

تغذیه دام و طیور

M2332002@yahoo.com 

سید محمد هاشمی

تغذیه طیور

Hashemi570@gmail.com

 محمد یگانه پرست

تغذیه دام و طیور

Myp1349@yahoo.com 

           

m.yeganehparast@areo.ir

 

دستاورد های تحقیقاتی (achievements):

طرح های تحقیقاتی انجام شده و انتشارات ( مقاله، کنفرانس و کتاب ) به همراه یافته های پژوهشی ثبت اختراع شده از جمله دست آورد های پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش قم می باشند. نقطه هدف گذاری شده برای آینده در بخش علوم دامی قم، پیگیری پژوهشهای سفارش محور با تکیه بر تجاری سازی یافته های پژوهشی می باشد. 

 

طرح های تحقیقاتی بخش علوم دامی- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی قم

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

عنوان طرح

اثر رژيمهاي مختلف غذايي و شوري آب بر عملكرد توليد و بروز آسيت در جوجه هاي گوشتي 

بررسي اثرات جايگزيني سطوح مختلف پروتيين گياهي بجاي پروتيين حيواني بر روي عملكرد مرغان تخمگذار 

بررسي اثرات سطوح مختلف چربي شكل جيره وجنس جوجه هاي گوشتي در شرايط تنش گرمايي 

بررسي اثرات استفاده از جو بدون پوشينه در جيره جوجه هاي گوشتي 

اثرسطوح مختلف مس مازاد براحتياجات غذايي روي ميزان كلسترول زرده تخم مرغ وعملكرددوسويه مرغ تخمگذار

بررسي اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز وفسفر جيره غذايی روی عملکرد جوجه های گوشتی در دو فصل پرورش    

تاثير استفاده از چهار گياه دارويي بر عملكرد مرغان تخمگذار

استفاده از فرمكتو، باكتوسل و بيواسترانگ در جيره هاي عاري از آنتي بيوتيك جوجه هاي گوشتي

بررسي اثر سطوح متفاوت سديم و كلر در جيره‌هاي با توازن الكتروليتي يكسان بر عملكرد توليد جوجه‌هاي گوشتي در شرايط شرب آب شور و شيرين گرماي محيطي 

اثر تغيير سطح پروتئين ، اسيدهاي آمينه ضروري وتوازن الكتروليتي جيره بر عملكرد جوجه هاي گوشتي در شرايط گرماي تابستان قم

ارزیابی میزان و الگوی تلفات مرغداریهای گوشتی استان قم در سال زراعی 1391-1392

بررسی اثر نوع آب و پیش دان دوره آغازین بر عملکرد جوجه های گوشتی در شرایط گرمای محیطی

مقایسه دو روش پرورش قفس و بستر و تراکم های مختلف نگهداری بر عملکرد جوجه های گوشتی

تعيين اهداف و برنامه اصلاحي براي گوسفند زندي

بررسي راندمان توليد مثلي و اقتصادي همزمان سازي فحلي و تلقيح مصنوعي در گوسفندان زندي استان قم

بررسي كيفي شيرهاي عرضه شده در مراكز جمع آوري شير استان قم

بررسي وضعيت موجود جايگاههاي گاوشيري، پروراي و گوسفند استان قم

ارائه الگوي مناسب افزايش توليد بره به ازاء هر ميش داشتي در گوسفندان زندي استان قم 

انتخاب دو مرحله ميش هاي نژاد زندي

بررسي روند ژنتيكي و فنوتيپي رشد در گوسفندان زندي 

تاثير پروبيوتيك، گياهان دارويي و اسيدهاي ارگانيك در جيره بر عملكرد جوجه هاي گوشتي 

تاثير سطوح مختلف مكمل آلي كبالت و نياسين در جيره بر عملكرد گاوهاي شيري

تعيين تراكم درواحد سطح براي دونوع هيبريدگوشتي تغذيه شده باجيره هاي حاوي سطوح مختلف انرژي درشرايط تنش گرمايي

مقايسه راندمان پرواري 3 نژاد از نژادهاي موجود در پرواربندي گوسفند قم

شناسايي وضعيت گله داري وسيستمهاي نگهداري گوسفند در استان قم

بررسي اهداف ومعيارهاي انتخاب گوسفند توسط دامداران استان قم

مقايسه عملكرد آميخته هاي بومي * سانن با بزهاي بومي استان قم

اثر سطوح مختلف اسانس آویشن بر رشد ، سلامتی ، لاشه و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی

تاثير سطوح مختلف پروتيين نمكهاي كلسيمي اسيدهاي چرب وبيكربنات سديم در جيره غذايي مرغان تخمگذار بمنظور كاهش تنش 

بررسي امكان استفاده از سولفات سديم به عنوان يكي از منابع تامين كننده گوگرد در تغذيه جوجه هاي گوشتي 

بررسي استفاده از اسيدي كننده ها در تغذيه جوجه گوشتي ومقايسه آن با آنتي بيوتيك ويرجينيامايسين   

تاثير چربي هاي صابوني شده درمقايسه باچربي غيرصابوني درجيره مرغ هاي تخمگذاربرعملكردوكفيت پوست تخم مرغ

تاثير سطوح مختلف ويتامين C (اسيد اسكوربيك ) وتراكم در گرماي محيطي بالا بر سطح كلسيم و فسفر خون و كيفيت پوسته در مرغان تخمگذار

تاثير فرآوري كنجاله كلزا با آنزيم ، حرارت وبيكربنات آمونيم بر عملكرد جوجه هاي گوشتي 

تعيين ارزش غذايی وکيفيت بهداشتی پودر بقايای حاصل از کشتارگاههای طيور در استان قم 

بررسي اثرات استفاده از چربي هاي پسماند كارخانه روغن كشي و مخلوط آن با روغن سويا در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي

مقایسه آلودگی میکربی تخم مرغ های بطنی مرغ های تخمگذار حذفی در کشتارگاه با تخم مرغ های طبیعی

تاثیر غلظت های مختلف کتیرا و ژل آلو ورا در آب آشامیدنی بر ایمنی سلولی و هومورال در جوجه های گوشتی

كاربرد دي آمونيم فسفات در جيره گوساله هاي نر پرواري

تاثيرسطوح مختلف كلريد پتاسيم و كلريد امونيوم صنعتي درجيره برعملكرد جوجه گوشتي تحت تنش گرمايي

بررسي اثرمخلوط شش گياه دارويي برتوان توليدي گوساله هاي نرپروراي

بررسي وضعيت برخي عناصر ماكرو و ميكرو در خون ميش هاي منطقه زاغه سلمان استان قم

بررسي مقايسه اي استفاده از كلريد آمونيم ، كلريد پتاسيم ، بيكربنات سديم در آب بر روي عملكرد جوجه هاي گوشتي تحت تنش 

اثر سطوح مختلف اسانس مرزه بر عملکرد ، خصوصیات لاشه ، اسدیته و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی 

اثر سطوح مختلف اسانس مرزه بر عملکرد، خصوصيات لاشه، اسيديته و جمعيت ميکروبي روده جوجه هاي گوشتي 

ارزيابي خاك هاي معدني استان قم و كاربرد آنها در تغذيه جوجه هاي گوشتي

بررسي اثرمخلوط پنچ گياه دارويي برتوان توليدي گاوهاي شيرده

بررسي تاثير سطوح مختلف كولين ومتيو نين جيره غذايي بر عملكرد طيور گوشتي 

تاثيرمواد جامد محلول در اب(TDS) بر توليد شير گاوهاي شيرده هلشتاين دراستان قم

تاثير سطوح مختلف عناصر سديم ، پتاسيم ،كلر بر توان توليدي گاو هلشتاين شيرده تحت تنش گرمايي در استان قم 

بررسي مقايسه اي چند گياه دارويي محرك رشد در تغذيه جوجه هاي گوشتي 

بررسي سطوح مختلف اسيدهاي آمينه متناسب با انرژي قابل متابوليسم در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي 

بررسي اثر سطوح مختلف پروبيوتيك ، پودر آب پنير و پروتئين بر عملكرد جوجه هاي گوشتي

بررسي تاثير تغذيه اي سطوح مختلف يد بر روي عملكرد جوجه هاي گوشتي در درجه حرارتهاي بالاي محيط 

بررسي كاربرد سطوح مختلف چغندر قند علوفه اي در پروار بندي گوساله 

امکانات پژوهشی (ایستگاه و آزمایشگاه): 

آزمایشگاه:

همزمان با ادغام مرکز آموزش و مرکز تحقیقات استان، امکانات آزمایشگاهی تجمیع شده و در غالب یک آزمایشگاه مرکزی برای امور آموزشی و پژوهشی مورد استفاده قرار دارد. در آزمایشگاه مرکز قم امکان انجام مطالعات پایه در زمینه میکروبیولوژی ، تغذیه و هماتولوژی وجود دارد.

 

 

ایستگاه تحقیقاتی شهید خوراکیان:

ایستگاه تحقیقاتی شهید خوراکیان واقع در کیلومتر 17 جاده قدیم قم –کاشان و در جاده سد کبار،  بیش از 47 هکتار مساحت دارد. مشکل اصلی این ایستگاه تحقیقاتی عدم وجود آب کشاورزی است که موجب شده اراضی نسبتا وسیع این ایستگاه بایر بماند و به همین دلیل تا کنون از ایستگاه تحقیقاتی شهید خوراکیان عمدتا به عنوان مکانی برای پرورش مرغ استفاده شده است. آب مورد نیاز برای مرغداری بوسیله تانکر خریداری میگردد.  در ایستگاه تحقیقاتی شهید خوراکیان، علاوه بر ساختمان نگهبانی، ساختمان اداری، انبار و امکانات زیر بنایی، تعداد سه سالن 100 متر مربعی و دو سالن حدودا 200 متر مربعی به منظور پرورش طیور وجود دارد. این سالن های قدیمی حدودا 30 سال پیش برای ترویج و پرورش مرغ بومی در روستاها توسط معاونت امور دام استان قم طراحی و ساخته شده بود. . در حال حاضر یک باب سالن مرغداری مدرن در این ایستگاه در حال ساخت میباشد تا بتوان در شرایط استاندارد پرورشی به تحقیق و مطالعه پرداخت. تا کنون با همکاری بخش خصوصی (شرکت تعاونی مرغداران گوشتی و شرکت باریج اسانس و برخی مرغداران منطقه) طرح های تحقیقاتی بسیاری در این ایستگاه به مرحله اجرا درآمده است .

 

اولویت ها و برنامه های آینده:

با توجه به تخصص بیشتر اعضای هیات علمی بخش علوم دامی قم در زمینه تغذیه و پرورش طیور، و وجود مرغداری های فراوان در استان بیشتر تحقیقات در زمینه تولیدات طیور متمرکز است. در آینده، پویا کردن و پربار تر کردن آزمایشگاه مرکز و ارتباط بیشتر با بخش خصوصی  و توجه به تجاری سازی تحقیقات از جمله اهداف بخش میباشد. همچنین در خصوص زمینه های پژوهشی، لیست اولویت های پژوهشی متناسب با شرایط و نیاز های منطقه و کشور به شرح زیر قابل ارائه میباشد:

1- استفاده از گیاهان دارویی در پرورش و تغذیه طیور 

2-بررسی تاثیر افزودنی های تجاری و غیر تجاری در پرورش و تغذیه طیور 

3-بررسی انواع سیستم های تهویه سالن مرغداری و دفع استرس گرمایی و مصرف بهینه انرژی 

4-بررسی تلفات بالا در مرغداری ها و ارتباط آن با عوامل مختلف 

5-استفاده از خوراک های جایگزین ( تفاله ها، کنجاله ها، ضایعات کشاورزی و...) در تغذیه دام و طیور

6-بررسی راهکارهای بهبود کمی و کیفی تولیدات دامی(شیر، گوشت، الیاف) با محوریت مباحث اصلاح نژادی(دورگ گیری، روش های نوین ژنتیک ملکولی و ژنتیک کمی) و تغذیه ای 

7- بررسی راهکارهای بهبود شرایط محیطی پرورش دام در استان با محوریت شهرک های دامپروری استان و بهبود جایگاه پرورش دام 


معرفی اجمالی بخش


location_onکرج، سه راه رجائی شهر، خیابان شهید بهشتی، روبروی دهقان ویلای اول
منوی سیستم close
vpn_key پنل مدیریتی keyboard_arrow_down
group سامانه کاربران keyboard_arrow_down
school سامانه پرسنل keyboard_arrow_down
close

انتقادات و پیشنهادات

لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را در قالب فرم زیر تکمیل و ارسال فرمایید.

close
مراکز استانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

لطفا استان مورد نظر خود را از روی نقشه انتخاب نمایید:

close
خدمات پرسنلی

لطفا بخش مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

desktop_windows

اتوماسیون اداری

mail

پست الکترونیکی

monetization_on

فیش حقوقی

کانون بازنشستگان

close
سامانه ها

لطفا سامانه مورد نظر خود را انتخاب نمایید:

book

سامانه انتشارات

storage

بانک اطلاعاتی طرح ها

widgets

سامانه سمپات